facebook
Somkuthy OPTIKA - környezetbarát optika
Üzletünk Szolgáltatásaink Forgalmazott termékek Környezetvédelem Akciók
Időpont foglalás vizsgálatra
Előző hónap 2024. Július Következő hónap
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
GYIK
Szaktanácsok
Partnereink
bemutatkozás

SOMKUTHY OPTIKA: Szemüvegkészítés - szemvizsgálat - szemüvegjavítás - kontaktlencse vizsgálat - tanácsadás.
Szemüvegkeretek kaphatók széles választékban, kedvező áru és világmárka pl.: Exalto, Escada, Lacoste, People, Police. Szemüveglencsék: Üzleteinkben mind a 3 magyarországi ismert világcég (ESSILOR, HOYA, ZEISS ) minőségű termékeit forgalmazzuk, de beszerzéseinknél preferáljuk a hazai gyártó NOPTIKER KFT. receptura és széria termékeit. Multifokális lencséink nagyobbik fele ma már a spanyolországi gyártó INDO cég terméke. Mely cégről tudni kell, hogy a világ leginnovatívabb gyártója.

 

Környezetvédelem

Idén Jézuska sokat cipekedett..... 
Alapfilozófia
 
A vállalkozás léte szorosan összefügg  a globális környezettel és a helyi közösséggel, amelyben működését végzi. Tevékenysége során minden vállalkozásnak tiszteletben kell tartani az emberi méltóságot , és egy olyan jövőbeli társadalom felépítésén kell munkálkodnia, amelyben a globális környezetet megőrizzük.
Olyan társadalmat kell létrehoznunk, amelynek tagjai együttműködnek a környezeti problémák megoldásában, ahol a fenntartható fejlődés globális szinten is megvalósítható, ahol a vállalkozások, valamint a helyi lakosság és a fogyasztók viszonya a kölcsönös bizalmon alapul, és ahol egészségesen, aktívan fejlődik a gazdasági tevékenység  a környezet megóvása mellett.  Minden vállalkozásnak törekednie kell arra, hogy jó szervezeti polgárrá váljon, mivel a környezeti problémák megoldására való törekvés alapvető jelentőségű a cég fennmaradása és tevékenysége szempontjából.
 
Környezetközpontú irányítási rendszer
 
Cégünk tulajdonosai elkötelezettek, hogy vállalkozásuk ne veszélyeztesse az emberek egészségét, a munkahelyi, és a természeti környezetet. Szeretnénk megvalósítani egy olyan üzleti modellt, mely környezetbarát s ugyanakkor nyereséges is. Ennek érdekében olyan módosításokkal, átalakításokkal kezdjük melyek belátható időn belül megtérülnek. Sokkal könnyebb egy olyan “viselkedés “ támogatására vállalkozókat, vállalkozásokat megnyerni, mely az erkölcsi hasznon kívül anyagit is jelent. 
Egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy minél kevesebb környezeti erőforrást felhasználva működjünk. Folyamatos fejlesztésekkel biztosítsuk a minél kisebb energiafelhasználást, a lehető legalacsonyabb CO kibocsátást.
 
Amit már megvalósítottunk
- korszerűsítettük a fűtési rendszert ( gázkonvektorok helyett központi gázkazán, tökéletesebb égés, jobb szabályozhatóság)  
- újrahasznosított papírt használunk mindenre, levelezés, munkalapok …
- környezetbarát írószerek ( vannak még korábban beszerzettek is amit még használunk, de ilyent már nem vásárolunk)
- kirakat és nyílászárók szimpla üvegezéssel készültek, kicseréltük fokozottan hőszigeteltre 
- az összes világítótest alacsony energia felvételű fogyasztó, hagyományos izzólámpa már nincs üzleteinkben
- víztakarékos wc tartály
- dioptriamérőt átalakítottuk wolfram szálas izzólámpáról diódás megvilágításura
- környezetbarát tisztítószereket használunk
- beszállítóink közül előnyben részesítjük a hazai gyártókat, a kisebb szállítási távolság, és az itthon megvalósuló foglalkoztatás miatt
 -a csomagolóanyagot újrahasznosítjuk, egy szállítónk az összegyűjtött dobozokat elszállítja és újra felhasználja.
- szelektív hulladék gyűjtés
- organikus szemüvegkereteket is forgalmazunk
- áramszolgáltatónktól "zöld tarifás", garantáltan megújuló áramot vásárolunk. Áramszolgáltatót kellett váltani.
 
Amit hamarosan megvalósítunk, terveink
 
- alacsony energia felhasználású gépeket, berendezéseket vásárolunk
- kontaktlencse ápolószer flakonjának visszagyűjtése, újrahasznosítása
- képzéssel, tájékoztatással javítjuk dolgozóink környezeti tudatát,
 
 
Nem könnyű elsőnek lenni, ezért mindenkit kérünk, hogy ötleteikkel, javaslataikkal segítsék munkánkat. Célunk egy olyan általánosan alkalmazható szakma-specifikus modellt kialakítani, melyhez a látszerész szakma zömében független kisvállalkozásai csatlakozhatnak. A könnyebb alkalmazhatóság érdekében, nem drasztikus egyik napról a másikra változást szeretnénk, hanem folyamatos átalakulást, mely pici lépések, kis napi sikerek  tucatjaiból áll össze. Folyamatosan okoz sikerélményeket, növeli ezáltal az elkötelezettséget, a környezetvédelem, hatékony energiafelhasználás és a fenntarthatóság iránt. Ezt a modellt sem tekintjük véglegesnek, szándékaink szerint minden arra érdemes technológiát, műszaki újítást átveszünk, alkalmazunk. Példa erre a led technológia. 
A fogyasztó tájékoztatására a kirakatüvegen elhelyezünk egy “zöld szemüveg” emblémát, a környezetbarát optika szöveggel.
Elérhető, hogy ezen vállalkozások tulajdonosai, alkalmazottai és azok családjai környezettudatosan viselkedjenek a munkahelyen kívül, otthon, kirándulások utazások alkalmával is.                                                                                                                                                                   Potyondi-mocsár takarítása
 

Potyondi-mocsár takarítása


 
 
Bemutatkozás
Üzletünk
Elérhetőség és biztonság
Szolgáltatásaink
Forgalmazott termékek
Környezetvédelem
Akciók
Szaktanácsok
Partnereink
bemutatkozás
Copyright © 2011. Somkuthy Optika. Minden jog fenntartva. | Beállítás kezdőlapként | Hozzáadás a kedvencekhez | Impresszum www.ysolutions.hu